Рецепта baeva

  • домашно приготвена телешка кайма,

в която сте добавили подправки като за кюфтета:

  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
  • чубрица
  • малко кисело мляко 0,1 %
  • яйце

и отделно още

  • 1 яйце

Взимате си средно голяма топка от домашно приготвена телешка кайма (в която сте добавили подправки като за кюфтета – черен пипер, магданоз, сол, чубрица, малко кисело мляко, яйце), оформяте кладенче да стане като гнездо и слагате да се пече. След като леко се запече каймата, чукате едно яйце в кладенчето и печете до готовност.

Рецепта mamce

Продукти:

  • 500 гр. телешка кайма  /смлянo телешко месо/
  • 4 яйца
  • 6 с. л. овесени трици
  • сол на вкус /на място смляното месо не съдържа сол/
  • подправки за кайма

Приготвяне:

Омесвате хубаво телешката кайма с 1 яйце, овесените трици, солта и подправките.
От готовата смес оформяте 3 големи топки и ги слагате в тефлонова тавичка. Вдлъбвате топките по средата, така че да се получи гнездо. Преценете добре дълбочината, за да не се разлее
извън гнездото яйцето, когато го чукнете.

Гнездата първо се изпичат около 10 мин. в предварително
загрята фурна. След това в тях  чуквате по едно яйце. Поръсвате  със сол – без да го бъркате /а може и после да го солите/. Доизпичате още около 20 мин , докато захване коричка.

За пиленцето, надявам се, че се досетихте и сами.

Exclamation Зелената салатка през П дните е само за украса.
А през П З дните може спокойно да си хапнете, дори може да гарнирате гнездото с други зеленчуци.

Exclamation Когато си хапвате това, преценете добре дажбата от овесени трици за деня Exclamation

Снимка Signiorita

Снимка Signiorita


Снимка: mamce

Вариант annisoft

Внесох някои промени и затова ще опиша само приготвянето. Задуших лук, морков и домат, когато омекнаха добавих извара и подправки. Когато поизстина сместа я смесих с каймата и оформих кюфтетата и сложих да се пече.

Вариант didikar

Аз също малко промених телешките гнезда  Laughing
Омесих каймата -500 гр. с лук, 2 с. л. извара, 2яйца,1ч. ч. прясно мляко, сол, чубрица, черен пипер и кимион. Разделих на 4 части. Всяка една част я разтеглих и сложих малко гъбки, резенчета кисела краставичка и малко кашкавал. Завих и оформих гнездата. Сложих ги във фурната и малко преди да станат, чукнах по едно яйце. При поднасяне ги  полях със сос от кисело мляко, чесън и много малко горчица и копър. Станаха страхотни дано и на вас ви харесат!

***

Бележка от Крикри – Кашкавалът не е режимен за 1 и 2 фаза!!!



About these ads