Заготовката за руло Стефани. Готово няма – изяде се за секунди :-)

снимка: Еми

Рецепта dorchester

  • кайма
  • твърдо сравени яйца
  • кисели краставички

В каймата се загръщат както варените яйца, така и ивици от кисела краставичка, Печенето е малко повече заради по-дебелия слой кайма.

Рецепта Mimi_Georgieva
Руло „Стефани – алаДюки“

  • 0,500 кг. телешка кайма
  • 5 яйца и 1 белтък
  • 50-60 гр. шунка
  • 1 кисела краставичка
  • лук – 1 глава стар, 1 стрък пресен
  • 1 стрък пресен чесън
  • подправки

Омесвам добре каймата с 1 яйце, подправките, стъковете чесън и лук, нарязани на ситно. Разтилам леко каймата и подреждам на влакче, 4 сварени яйца /цели/, нарязаните на кубчета кис. краставичка и шунката около тях. Завивам добре каймата отгоре и намазвам с разбит белтък рулото. В йенска тенджера нарязвам 1 глава лук на кръгове да покрие дъното и полях с малко водичка от бурканчето с кис. краставички и отгоре настаних рулцето, намазах го с белтък и настъргах малко обезмаслено сирене“Хелиос“ (по-добре извара). Пекох го около 1 час в умерена фурна. Махнах капака и запекох леко отгоре.
За ПЗ дните естествено може да се добавят морковче, тиквичка!

Снимки: Mimi_Georgieva

Рецепта mbeki

  • 500 грама телешка кайма
  • 2-3 сварени яйца
  • сол
  • подправки

Взимате каймата и сварените яйца. Каймата се омесва като за кюфтета, но без хляб. Всяко яйце завивате в каймата. На дъното на тавата слагате малко вода и печете. Става като руло „Стефани“ (за ударен режим), а ако сложите и малко морков и кисела краставичка ще може да се консумира и през смесения режим (ПЗ на втора фаза).

Пираня
Продукти:

  • телешка кайма – 500 гр.
  • 1 морков – сварен
  • 2-3 сварени яйца
  • 1-2 кис. краставички (режимни)
  • 1 глава лук
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол

Сос:

  • 1/2 кис. мляко
  • 1 яйце
  • 1 лъжичка царевично нишесте

Заврях малко вода и сипах съставките за соса вътре, като застройка за супа. После посварих.
Добър апетит!!!
Стига за 2-3 порции!
Без морков и с мъничко краставица става и за П.

Мързеливо руло Стефани

Рецепта smileys

Изпекох 2 рула Стефани, едното с пуешка шунка, другото – с яйца. Дори не ги правя на рула. Каймата я овкусявам с малко сол, черен пипер и кимион, в правоъгълни тавички слагам домакинска хартия, половината от каймата, после шунка, яйца, риба тон и после втората част от каймата. В една форма пека килограм кайма. Като изстине, режа всяко руло на 4, след това в кутии и в хладилника. През седмицата,  само вадя от хладилника, не топля и ям със салата или кисело мляко с дижонска горчица.

Солена торта

Рецепта Neli4ka

  • 1/2  кг. телешка кайма
  • 1/2 глава лук
  • 1 с. л.  кис.мляко
  • 1 яйце
  • много подправки

За плънката:

  • 3 варени яйца
  • две кисели краставички

Ред кайма, ред яйце и кисела краставичка и повтаряте. Печете на фурна.

За трета фаза – след като стане почти готово се наръсва с малко кашкавал лайт и се запича.

 снимка Neli4ka

снимки Neli4ka

About these ads