svetlat

За пектина – ако е на прах, се борави внимателно, 99% от случаите става на топчета.
Един вариант е да се накисва от вечерта в киселото мляко и на сутринта се претрива с лъжицата – но се губи ефекта от набъбване в стомаха.
Друг вариант – слагаш преди консумация в киселото мляко и се правиш, че ти е вкусно да дъвчеш топчетата и стипчивия им вкус.
Трети вариант (засега най-успешен от моите опити) – чаша топло обезмаслено прясно мляко, добавяш 3 л. трици, (смляно ленено семе 1 л.) и чаена лъжица пектин на прах (и подсладител за вкус). Разбъркваш и ядеш. Още по-добре се получава, ако смесиш предварително триците, лененото семе и пектина – някак си се разделят прахчетата на пектина едно от друго и се смесват с останалите сухи съставки и по-трудно стават големи топчета при досега им с течността.

About these ads