Рецепта Krische

  • лук
  • 2 големи моркова
  • тиквичка
  • 2 домата
  • 2 чушки
  • пилешко – около 1 кг. гърди и горна част на бутче
  • подправки – подправки за пиле, магданоз, листа целина, червен пипер, чубрица на стрък

Ето и самата манджичка:


В етап на готвене. Първо задуших самото месото и когато остана само мазнината от него, го извадих и задуших първо лук, после морковите…..


Вече извадено от фурната


А това е сервираната чинийка.

Да ви е сладко.

Пиле със зеленчуци в торбичка

Рецепта: Миндева

(публкувана като коментар в този сайт)

  • 1 бр. цяло пиле или бутчета, на които предварително отстранявам кожата, за да не ме съблазнява, след като се запече :-)
  • 2 тиквички
  • 3 пиперки
  • 2 моркова
  • 200 гр. гъбки
  • сол и черен пипер

Всичко се посолява със сол и черен пипер, разбърква се добре и се пълни в торбичка за печене.
Пека го около 1:30 ч. става чудесно, пилето се овкусява от соковете на зеленчуците, а самите зеленчуци се запичат. Гарантирам, че ще си сипете допълнително :)
Не се добавя допълнително вода или каквато и да е мазнина!!!
Няма и тава за миене след това!

Пилешко филе със зеленчуци

Рецепта: Цецка

  • 500 г. пилешко филе (може и от бутчетата, само че без кожата)
  • 1 тиквичка
  • 1 морков
  • 1-2 резена целина
  • 1 стрък праз
  • 1 глава кромид лук
  • 150 г. гъби
  • 1 домат
  • 1 чушка
  • босилек /по желание, някои не го харесват/
  • магданоз
  • черен пипер
  • 2-3 капки соев сос (може и без него)
  • 2-3 с. л. ябълков оцет

Филето се нарязва на кубчета и се маринова в смес от соевия сос, оцета, 1-2 щипки босилек, черен пипер и около 50 мл. вода. Оставя се да престои на студено поне 1 час.
Зеленчуците се нарязват на кубчета, размесват се и се поставят в по-дълбок съд с капак. Добавят се отцедените кубчета месо, ½ от магданоза и още малко черен пипер . Захлупва се с капак (или фолио) и се пече около 40 мин. Не се добавя вода! Зеленчуците си пускат достатъчно!

Рецептата е записана като коментар и преместена тук.

Пиле със зеленчуци по италиански

Рецепта buggy–>

Продукти (за 3-4 порции):

  • 500 гр. пилешки гърди без кости и кожа, нарязани на ивици, широки 1 см.
  • 1 1/2 чаша червени, зелени или жълти чушки, почистени от семето и нарязани на филийки (аз слагам по малко и от трите вида чушки)
  • 1 1/2 чаша нарязани на кръгчета тиквички
  • 1 чаша чери доматчета, нарязани наполовина
  • 2 скилидки пресован чесън
  • сол
  • черен пипер
  • сушен риган
  • 2 чаени лъжички балсамов оцет

Пилешкото месо се „запържва“ в тефлонов тиган, който е намазан леко с олио или зехтин за готвене, колкото да не залепва месото. Докато готвите месото, прибавете малко от солта и черния пипер. След като месото е готово, го извадете от тигана и в него сложете чушките и тиквичките, докато омекнат (около 4-5 мин.). Овкусете ги с малко сол и добавете чесъна. Гответе още половин минута. След това прибавете доматите и ригана, и обработвайте още 1 минута. Махнете зеленчуците от огъня и върнете пилешкото месо обратно в тигана при зеленчуците, поръсете с балсамовия оцет и загрейте отново.

Добър апетит!

ПоДюканчено пилешко със зеленчуци от Иван Звездев

Рецепта kris70

  • 500 гр. пилешко филе
  • 1 тиквичка
  • 1 зелена и 1 червена чушки
  • 2 моркова
  • няколко шушулки зелен боб
  • 1 лимон
  • няколко капки  соев сос
  • магданоз
  • копър

Задушава се нарязаното на кубчета месо в сока на лимона.Като е готово прибавяме всички зеленчуци нарязани на по-дебели и дълги ивички (един пръст дебели и 4 см дълги).Задушаваме ги, като покапваме с малко соев сос и наливаме много малко вода.Идеята е зеленчуците да останат полусурови.
Поръсваме с копъра и магданоза. Супер е!


About these ads