Начало

За алкохола


АЛКОХОЛ. ЗАБРАВЕТЕ ГО!!!!!!
В книгата пише, че в трета фаза, когато имате гала-вечеря, може да си позволите /забележете, да си позволите/, чаша вино.

Алкохолът пречи на разграждането на мазнините и не е препоръчителен за нито една диета. Така че – ваша воля, но ако искате да спазвате режима, забравете за алкохола. Пък и за в бъдеще.
Ако толкоз не можете без алкохол, пробвайте моята рецепта: докато бях на режима, си сипвах вода в чаша вино и й се наслаждавах. Ефектът е същият.

Проблемът не е в количеството калории, а в това, че спира разграждането на мазнините. Peace

krikri

За алкохола

цитирам един пост на Каис 666 за алкохола

Алкохолът (етилов алкохол или етанол) има двойнствено влияение върху човешкия организъм. В някои случаи това влияние е положително, но в повечето случаи – отрицателно.

Как влияе алкохолът? Етиловият алкохол има малка молекула, която е разтворима във водни и мастни разтвори. В черния дроб алкохолът се разгражда до ацеталдехид, а след това до ацетат. Ацетатът се разгражда до въглероден диоксид и вода, която се изхвърля.

Алкохолът се поглъща бързо от тънките черва (80 %) и стомаха (20 %) преди другите хранителни вещества да са погълнати. Вместо да се превръща в мазнини, алкохолът се превръща в ацетат. Количеството образуван ацетат е пропорционално на количеството приет алкохол. При по-високи нива на ацетат – тялото спира да гори мазнини, а използва за енергия предимно него.

Един грам алкохол съдържа 7 ккал. Това е почти двойно повече от един грам протеин или въглехидрат (4 ккал.), но все пак по-малко от един грам мазнина (9 ккал.).
Какво причинява алкохолът?

* Осигурява на тялото единствено празни калории, които са излишни
* Забавя метаболизма
* Намалява усвояването на протеина с 20 %
* Понижава нервната активност
* Дехидратира клетките. Колкото по обезводнена е клетката – толкова по-трудно нараства мускулът.
* Блокира абсорбцията на елементи като – калций, фосфор, магнезий, желязо, калий.
* Намалява нивата на тестостерон и увеличава тези на естрогена.
* Пречи на изгарянето на мазнините.
* Забавя реакциите на тялото.
* Пречи на координацията на тялото.
* Намалява физическата сила.
* Влияе на сърдечносъдовата система – повишава кръвното налягане – сърцето работи повече, за да „изпомпва” кръв в тялото.
* Изчерпва по-бързо витамините от тялото. Последиците от това са многобройни.

Въпреки че алкохолът се поглъща бързо от тялото, той се усвоява сравнително бавно и може да повлияе до 48 часа след приема му. Въпреки това той оказва индиректно влияние върху тялото за по-продължителен период от време – намалява качеството на тренировката и възстановяването.

/материалът е от www.bb-team.org/
Ако на някой му се допие …. cheersс водица и да прочете по-горе

Не е казано, че трябва да се откажем завинаги от чаша вино. Гледайте на това като на временно ограничение, само до 3 фаза, където ще може да пийвате 2 пъти седмично на галавечерите. А колкото сме по-стриктни, толкова по-бързо ще стигнем до трета фаза и до малките удоволствия като чаша вино, порция спагети или парче торта. Peace

***

Още малко информация: www.bb-team.org/articles/817/

24 коментара (+add yours?)

 1. Димитър
  окт. 04, 2009 @ 12:47:28

  гот ми е да ги чета тези неща…аз сега ще започна…диетката , имам предвид- с алкохола няма проблеми , важнот о е количеството…
  Все пак- да не забравяме калорийната му стойност, както и обмяната му !!!И – все пак- смятам , че употребата му трябва да се ограничи до 1 път седмично по достатъчно или много , вместо по малко всеки ден…

  Отговор

 2. Румяна
  мар. 31, 2010 @ 15:57:13

  Благодаря за информацията, но не мислех, че е чак толкова фатална 1 чашка ракийка вечер….но май ще трябва да се лиша от нея, както подразбирам…Една моя позната правеше тази диета, но си пиеше алкохол, за това си мислех, че не е толкова фатално…След всичките фази, когато преминем на обща храна, отново ли не трябва да се пие???

  Отговор

 3. Йоанна
  май 30, 2010 @ 12:06:28

  И аз благодаря за информацията, много е полезна и съм убедена, че е така!!! Но как да отговоря на приятелката ми, която ми казва-„ти дебел алкохолик виждала ли си? От алкохола не се дебелее…“, да де ма и да е слаб е със сто други проблеми си мисля аз! Още повече, че сигурно и не се хранят много…

  Отговор

 4. irena_bb2
  ян. 26, 2011 @ 22:01:29

  Абсолютно не съм съгласна по темата с алкохола. За по-малко от 3 месеца станах 56 кг (от 68 кг !!!), като не съм се правила на светица! Но без вино, бира и сладки питиета! Така че – ако всичко друго е ок – няма проблем !

  Отговор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: