Начало

За бременни


Здравето на бебето е най-важното!

Не забравяйте, че по време на бременност се препоръчва прием и на малко мазнини (зехтин, прясно краве масло)! Помислете относно ползването на подсладител. Отчетете промяната на вскусовете, която може да Ви се случи.

Ако въпреки всичко решите да спазвате режима, нека е трета олекотена фаза.

Задължително информирайте лекаря си!

ТРЕТИ ОЛЕКОТЕН ЕТАП: ЗА БРЕМЕННИ И КЪРМАЧКИ
Всичко, разрешено в ПЗ дни + Трети етап + още 1 порция плодове + нормални кисели млека, БЕЗ ПРОТЕИНОВ ЧЕТВЪРТЪК.

Успех!!!

Коментарите изразяват лично мнение.

20 коментара (+add yours?)

 1. Аngua
  юли 11, 2008 @ 17:53:53

  крикри

  Апропо, не е зле всички да пием фолиева киселина, полезна е не само за бременни (за тях е жизнено важна), а липсва съществено при нашия режим.

  Отговор

 2. Аngua
  юли 11, 2008 @ 17:54:07

  Mma Ramotswe

  Приемът на мазнини или по-точно неприемът влияе на овулацията и от там на МЦ

  За този режим е много важно по време на Прот. дни през 1 и 2 фаза да се консумират правилните мазнини – богати на омега 3 и 6 киселини

  Тези мазнини (разрешени и от д-р Дюкан в книгата му) играят решаваща роля за правилното функциониране на женския организъм и по-специално овулацията

  Става въпрос за мазните риби:
  съомга, херинга, скумрия, пъстърва

  Това е особено важно за бременните и кърмачките, независимо дали карат олекотената фаза или не са изобщо на диета

  Даже напоследък има публикации, че приемът на тези мазнини по време на бременност е много важен за правилното мозъчно развитие на бебето

  p.с. Това инфо го събирам от разни здравни шведски сайтове

  Отговор

 3. Аngua
  юли 11, 2008 @ 17:54:24

  ЗлаВещица

  Режимът на Дюкан сравнително отскоро е в България и в нашия форум. Когато започнах преди малко повече от година, тук бяхме 10-15 момичета. Сега сме много повече, но досега не е имало бременна. На срещата *** (забременяла по време на режима) каза, че ще продължава да е дюканка и аз и казах да не се зарича, защото не се знае каква храна ще й понесе. И дадох себе си за пример – като бременна не можех да ям месо. Тя се позачуди, дори и не и се повярва, но сега се увери, че съм говорела напълно сериозно.
  Вярно е, че Дюкан препоръчва на бременни и кърмачки трета олекотена фаза, но лично моето мнение е, че бременните не трябва да спазват този режим, както и подрастващите.
  Организмът им има нужда от различни неща и не би трябвало да се лишава. Ако една бременна жена не иска да дебелее, е достатъчно да внимава в количеството храна и няма да има проблеми. А не да “яде за двама”, както препоръчваха преди време.

  ***
  Бележка от Ангуа: Към юни 2008 г. имаме поне 5-6 бременни Дюканки 🙂

  Отговор

 4. Аngua
  юли 11, 2008 @ 17:54:48

  Beck’s

  Здр., на режима съм от около 40 дни и съм -6 кг. Притесняват ме все по честите коментари по TV за влиянието върху бъбреците, дори чух и за безплодие. Нещо да кажете по този въпрос, има ли за какво да се притеснявам?
  ***
  Бележка от Ангуа: Не искам да коментирам глупостите, които се изприказваха по телевизията за нашия режим. Само ще спомена, че в скромната групичка, където се събираме и подкрепяме (вижте заглавната страница), към момента имаме поне 5 забременели по време на режима момичета – да са ни живи и здрави!

  Отговор

 5. Аngua
  юли 11, 2008 @ 17:55:47

  pitanka

  Здравейте, спазвам режим от около 4 месеца и свалих малко над 10 кг. Днес обаче видях две чертички на теста. Не мога да повярвам!!!
  Трета олекотена фаза пише в книгата. обаче имам питанки – и то спешно!!!
  значи първо трябва ли да спра подсладителите – какво да ползвам? Захар, мед??? Не знам…
  кога да ида на доктора – да кажа ли за режима или не му е работата
  уф, толкова се притесних, после пак ще питам.

  Отговор

 6. Аngua
  юли 11, 2008 @ 17:55:57

  svetlat

  Да се отиде веднага на доктор, защото за съжаление не винаги нещата са нормални, а понякога дори фатални (ако плодът не е стигнал където трябва, а се е заклещил по пътечката – това не е свързано с режима) и да се каже на доктора за режима досега, да му се каже и какво мисли да се прави от сега нататък, то може и да не стане от бременни неразположения, да се опита, щом има желание, придържане максимално към чиста – непакетирана храна, дори и да не е точно по режима.
  Ако те притесняват подсладителите – аз препоръчвам тръстиковата захар на фирма Крина (не кафява, защото понякога тя е оцветена бяла захар на различни фирми), фруктоза или кленов сироп (обаче не знам дали става за бременни), а също и Стевия, ако ти допада вкуса.
  И бебчето е най-важно – това е – всичко останало се преживява.

  Отговор

 7. Аngua
  юли 11, 2008 @ 17:56:06

  rien

  Бременност и подсладител
  Не можах да разбера какъв е проблемът. Що не може подсладител при бременност? И диабетиците ли прояждат при бременност захар? Даже напротив, ако ти се увеличи кръвната захар, те карат да минеш на диета. Освен това кой е казал, че при бременност трябва да се яде сладко на корем? Аз и без сладко надебелях по 25 килограма, ако се бях и тъпкала, какво ли щеше да е.

  Отговор

 8. Аngua
  юли 11, 2008 @ 17:56:28

  Polly-Wolly

  За момичето, което е бременно: http://www.bnap.org/s/Broy_9.pdf . Източник: Българска Национална Асоциация на Потребителите. Статията за подсладителите е втората подред с продължение на стр. 7

  Отговор

 9. Аngua
  юли 12, 2008 @ 07:10:08

  Amilia

  Относно аспартама и останалите спорове – историята на аспартама може да видите навсякъде, където е писано за Рейгън – именно той го одобровя. Идеята е била аспартам да се ползва в армията……
  В минимални количества е ок.
  И един съвет, когато се излезе от режима, минете на кафява захар. Изключително по-здравословно е и никога не се връщайте към бялата.

  Отговор

 10. Pomilvana
  авг. 04, 2008 @ 12:00:52

  Здравейте,
  Аз съм бременна в 9 месец. Имам 2 седмици до термина. Съпругът ми иска да опита диетата на Дюкан. Аз все още чета материалите, за да схвана целия списък с „позволено и забранено“. Не съм много сигурна дали е добре за детето по време на бременност и кърмене да се пази режим, но честно казано ми се иска да опитам. Ще ви бъда много благодарна, ако споделите как се чувствате и дали намирате положителен ефект и за вас, и за бебето в процеса на слабеене. Ще се постарая да окуражавам останалите мамита, защото и аз имам за сваляне /като родя, ще видя колко точно/. Ако някой по-старши в практикуването на режима има примерно седмично меню, може ли да го сподели щедро с нас, за да се настроим за слабеене? Успех на всички тук!
  ***
  Бележка от Ангуа: щадете бебето си, за Бога! Ако сте решили да рискувате все пак, спазвайте трета олекотена фаза…

  Отговор

 11. Аngua
  авг. 24, 2008 @ 04:59:55

  harem_style

  Здравейте. Искам да ви попитам нещо, което наистина ме интересува.
  Бременна съм в шести месец (втора бременност ми е, първата беше преди 10 години).
  Стартирах бременността си 70 кг., а сега съм вече 80 кг. Не ми се мисли колко ще съм като вляза да раждам. Много ми тежат килограмите, понякога ми е трудно да си поема въздух,не мога да се навеждам.
  Първия път от 50 станах 78 кг., но като родих за 4-5 месеца си бях около 58-60
  От около 2 години драстично качих доста килца и не мога да ги сваля, а сега и бременността допълнително.
  Та въпросът ми е има ли Дюкан някаква диета за бременни жени и колко килограма могат да се свалят?
  На който и да се оплача,че вече се чувствам като хипопотам и трябва да се подложа на някаква диета, ми се отвръща: „Сега не му е времето на диетите. Като родиш, тогава“
  Е, да, ама аз докато родя, ще стана цял кит и после върви да диетираш. Тогава вече ще съм му изтървала края.
  Помогнете със съвет на една изтормозена от килограмите си бременна жена и, моля ви, не ме съдете като някои около мен.

  Отговор

 12. Аngua
  авг. 24, 2008 @ 05:00:20

  harem_style, мисли за бебето си!!! Не е сега време за диети, като спреш да кърмиш, тогава. Ако успееш да намалиш сладкото, мазното, пърженото, за сметка на повече пилешко и телешко и т.н. нетлъсто месо, плодове и зеленчуци, риба, хляб само пълнозърнест с мярка, прясно и кисело мляко, сирене и кашкавал, картофи, ориз, леща, боб и т.н., мазнини (краве масло, зехтин..) в разумни количества, ще имаш едно добро хранене. В този режим в истинския му вид се ползват изкуствени подсладители, едва ли е разумно в момента, ако не си диабетичка, има известни ограничения на млечните продукти, които за теб са особено важни в момента.
  Ето къде може да прочетеш все пак, че това, което съм ти предложила по-горе, представлява много близко до режима: https://dukanskirecepti.wordpress.com/ – прочети целия първи пост – за бременни пише при ТРЕТИ ЕТАП
  и ето тук няколко коментара https://dukanskirecepti.wordpress.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8/

  Отговор

 13. Аngua
  авг. 24, 2008 @ 05:40:54

  Pitanka

  здравейте бях писала и отдавна не съм минавала да споделя как е при мен 🙂
  да, бременна съм в момента в 3 месец
  не мога да спазвам режима, много ми се промениха вкусовете
  трици доста време не можех да ям, но вече от няколко дни успявам да хапвам Овесена каша по рецептата която намерих тук, за което благодаря на авторката!
  месо и риба не ми е вкусно и не ми се яде, за съжаление, но пък прясно мляко пия всеки ден, кисело – по-рядко
  сирене и кашкавал, препечени филийки пълнозърнест хляб – това ми се яде
  зеленчуци и плодове гледам всеки ден да ям също
  сладкиши избягвам, средно 1-2 пъти седмично си позволявам, от тях качвам много (меря се всеки ден)
  до момента съм качила 2,5 кг.
  бебето ми се развива добре засега.
  ще се върна към режима след като родя (Дай Боже) и спра да кърмя. съгласна съм със съветите по-нагоре

  Успех на всички!

  Отговор

 14. Аngua
  сеп. 03, 2008 @ 13:58:32

  Mma Ramotswe

  мазнините са задължителни за бременни
  важни са за развитието на мозъка на детето
  да се наблегне повече на съомгата, ако може

  ако не, да се намери си нещо друго, което понася на бременните

  a киселото мляко и прясното мляко да са поне 3%
  кашкавал и сирене и без това трябва да се ядат, те са си мазни достатъчно

  Отговор

 15. Dendri
  окт. 01, 2008 @ 21:23:31

  От три месеца съм привърженик на Протал. Преди време натрупах килца и съм много доволна от „изфиняването“ си до момента. Скоро разбрах чудесна и чакана новина – бременна съм във втория месец (-: Мисля да продължа с плана на д-р Дюкан, но естествено в лекия вариант, за бременни. Чела съм много за различни хранителни режими, смея да твърдя, че общата ми култура за диети, здравословно, витамини, калории, добавки и т.н. е доста добра (както и на всички вас, предполагам). Лошото е, че чисто физическо започва да ми става лошо дори когато само помисля за пилешко, рулца от раци и изобщо всякакви меса. Още повече че заради малката 50 дневна точка в „тумбака“ трябва и ядки, и плодове да се консумират. Ще мина на 3-тия етап за бременни (до сега бях самона 2-ри). Въпросът ми е: Мислите ли, че мога да започна отначало (след раждане на бебче и кърмене) целият четири етапен план на Пиер Дюкан? Нали самият доктор ни съветва да следваме този режим не повече от два пъти в живота?

  Отговор

 16. obicham sladko
  мар. 17, 2009 @ 22:24:40

  аз това не разбирам-дюкан казва,че трябва да се спазва не повече от 2 пъти този хранителен режим,а на едно друго място в книгата прочетох,че човешкия организъм не може да се пристрасти към протеините и това е причината да имаме възможност да спазваме тази диета когато пожелаем…парадокс

  Отговор

 17. muci
  юли 23, 2009 @ 15:38:27

  И аз съм на Дюкан от месец и половина и съм -10 кг., но преди два дни на теста за бременност видях 2 чертички. Не можах да повярвам, мислех че закъснението е от многото свалени кг. Е, няма как минавам на третия етап, а дано всичко да е о.к. с бебчо, че то е по-важно. Дано от диетата да няма последствия на плода.

  Отговор

  • krikri1
   юли 23, 2009 @ 18:23:30

   Честито! Не е притеснявай, няма да има последствия! Какво по-добро от протеиново-зеленчуковото меню за едно зародишче!Освен това в темата в бг мама има доста родена дюкански дечица, всички са перфектни и едно от друго по-здрави и хубави! Ако не си пила досега обаче фолиева киселина, започвай! Дано да задържиш сваленото, гледай да не прекаляваш все пак с храната. Всичко най-хубаво!

 18. Аз съм си аз
  авг. 05, 2009 @ 15:35:48

  Момичета, вие сте луди, ако спазвате този режим по време на бременност!!!! Не лишавайте бебчето от нищо! Как може организмът ви да се отвращава от меса (и аз бях така първите три месеца) и все пак да се насилвате да ядете!?

  Отговор

 19. Dobrila Zoneva
  май 13, 2010 @ 09:46:07

  Zdravejte na vsi4ki!Iskam da zapo4na dietata-mn.moi prijatelki sa dovolni ot neq.No,problemat mi e,4e v momenta pravim opiti da zabremeneq .Njama li da mi navredi po njakakav na4in tozi regim?

  Отговор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: