• 250 гр. филе от пиле
  • 10 – 20 гр. лук
  • една – две скилидки чесън
  • малко копър
  • едно яйце
  • магданоз
  • лют пипер
  • черен пипер
  • сол
  • лъжица кисело мляко – при сервирането

Сварява се около 250 гр. филе от пиле, предварително нарязано на малки парченца, в около 1,5 л. подсолена вода. Пяната се обира.

Пасират се 10 – 20 гр. лук, една – две скилидки чесън, малко копър, едно яйце и с това се застройва супичката.

Прибавя се нарязан магданоз, лют и черен пипер. Сервира се с лъжица кисело мляко.

Рецепта insult
ПИЛЕШКА СУПА

  • 1 голяма глава лук
  • 1 пиле без кожа
  • 1 обезмаслено кисело мляко 0,1 %
  • 2 яйца
  • 1 връзка магданоз
  • бял пипер
  • Пикантина

Сварявам пилето заедно с нарязания на дребно лук. Добавям подправките. Застройвам.

Advertisements