За топчетата:

  • 400 гр. кайма (естествено телешка, по възможност домашно мелена или в магазина, но да е пред вас)
  • 1/2 глава настърган лук
  • нарязан магданоз
  • 2 белтъка
  • сол
  • черен пипер

За бульона:

  • 1 морков
  • малко целина
  • 1/2 глава лук

Нарязани на дребно продуктите за бульона слагат се във вряща вода с малко сол. Ври на тих огън до готовност. Пускат се готовите топчета. Като станат почти готови, се добавя

  • настърган домат

и накрая:

  • магданоз.

Застройка: който обича застроени супи:

  • 1 жълтък, разбъркан с
  • малко кисело мляко 0,1 %

Супа топчета

Снимка krikri

Рецепта – Мамица

  • 1 кг. кайма (телешка)
  • 1 яйце + 4 яйца
  • 1 чушка
  • 1 лук
  • 1 морков
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
  • сухо люто чили

Каймата се омесва с лука и 1 яйце. Правят се топчета.
В тенджера завира водата. Изсипват се топчетата и всички продукти без подправките.
Накрая се прибавят подправките.
Фалшиво фиде: разбиват се 4 яйца с 1/4 чаша вода и се изсипват през цедка върху супата от високо. Разбърквате и слагате да заври за секунди.

Рецепта elikaragyozova

  • пилешко
  • 1 яйце
  • черен пипер
  • лук
  • магданоз
  • моркови
  • целина
  • чушчица

Смилате си малко пилешко месо, за да стане на кайма и прибавяте едно яйце, черен пипер, малко ситно нарязан лук, магданоз и всичко, което обичате и е по режима и оформяте топченца.

Кипнете малко вода на котлона със ситно нарязани лук, моркови, целина, чушчица и като поомекнат, прибавете топченцета.

Ако желаете можете да направите застройка с:

  • яйце
  • кисело мляко

Поръсете с магданоз.

Advertisements