Рецепта krikri

  • заешка задница
  • горчица (режимна)
  • мащерка
  • 1 с. л. парафиново масло
  • 100 гр. нискомаслено кисело мляко
  • сол
  • черен пипер
  • корнишони

Намажете с горчица една заешка задница, поръсете с мащерка и увийте във фолио. Сложете заека в нагорещена фурна и печете 1 час. След това го извадете от фолиото. Смесете 1 с. л. парафиново масло със 100 гр. нискомаслено кисело мляко, добавете сол и черен пипер и разбийте хубаво сместа. След това залейте с този сос заека. Затоплете ястието във фурната и го поднесете с кръгчета корнишони.

Рецепта feelgood

  • 1 заек
  • 6 с.л. Ескуиза 0,2%
  • прясно смлян черен пипер,сол, 2-3 стръка мащерка
  • за соса:
  • 2 глави лук
  • 300гр.пуешко филе пушено
  • 1 ч.л. царевично нишесте
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • 2 ч.ч.вода овкусена с пикантина ръсеница 1 ч.л.
  • 2 ч.л. мащерка нарязана на много ситно
  • 2 с.л. Ескуиза 0,2%
  • 3 с.л. дижонска горчица без захар

Приготвяне:
Мазнината от заека се отстранява, ако има видима такава, месото се измива под течаща вода, подсушава се и се реже на парчета, които се намазват с много малко горчица, посоляват се и се поръсват с черен пипер. В тефлонова тенджерка се слагат се парчетата месо със 6 с.л. Ескуиза 0,2%, леко да се „поизпържат“ и се вадят, на тяхно място слагаме лука нарязан на едро, а пуешкото филе на дребно,“поизпържват“ се за около 3мин, като се бърка постоянно, поръсва се с нишестето, разбърква се, добавят се овкусената вода, виното и оставяме да кипне, като постоянно бъркаме, след това добавяме месото и мащерката. Слагаме капак и оставяме на слаб огън да къкри 80-90мин, докато месото стане много крехко. Тенджерата се маха от огъна,  добавя се 2 с.л. Ескуиза 0,2%, горчицата и се разбърква. Връща се и стои още 4-5 мин на огъня, за да стане кремообразен сос. Поднася се украсено с мащерка.

Advertisements