• 400 гр. телешка кайма,
  • 1 яйце + 1 за „фиде“
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • 1 морков
  • малко целина
  • 1/2 глава лук
  • две лъжици нискомаслено кисело мляко по желание

Приготвяне:

400 гр. телешка кайма, 1 яйце, сол, черен пипер и кимион се смесват и се оформят на малки топчета, които се пускат във вряща вода, овкусена с бульон (домашен, от предишно готвене). Прибавят се 1 морков, малко целина, 1/2 глава лук – нарязани на едро, за да се извадят преди сервиране. Ври на тих огън до готовност. Поръсва се с магданоз. Може да се застрои с разбито яйце, което се прибавя в супата през цедка, за да наподобява фиде.
При сервиране се добавят две лъжици нискомаслено кисело мляко по желание.

Супа топчета

Снимка Лаис

Advertisements