- гъби печурки
- чесън
- магданоз
- сол
- черен пипер
- кисело мляко (нискомаслено)
Изберете големи гъби. Измийте ги и отстранете пънчетата. Накълцайте ги на ситно с чесън и магданоз, добавете сол, черен пипер и няколко чаени лъжички нискомаслено кисело мляко. Позапечете тази смес тефлонов тиган. Напълнете гъбите със сместа и ги пъхнете в горещата фурна.
Рецепта Наирянка
Пълнени гъбки „Наирянка“
- 10 едри печурки
- 200 гр. моркови бейби
- 100 гр. сварени пилешки гърди
- 3 с. л. обезмаслена извара
- 1 яйце
- шафран
- копър
- чесън на прах
- сол
Печурките се измиват и им се махат пънчетата. Нареждат се в тавичка като венец. Приготвя се плънката от изварата, яйцето, пилешкото, подправките. Пълнят се калпачетата на гъбките. В средата на венеца се слагат бейби морковчетата, сварени предварително, нарязаните пънчета от гъбките, останалата плънка и малко сол. Сипва се водичка колкото да покрие дъното и се пече на силна фурна около 30-45 мин. В част от готовото сосче може да се размият 10-на капки течен парафин по желание
Снимка: Наирянка
Авг 27, 2008 @ 18:53:03
„В част от готовото сосче може да се размият 10-на капки течен парафин по желание“
Какъв е тоя течен парафин в ястие?!