Рецепта БГ Кулинар/пр. Ванчето

  • 1 бр. пиле
  • 1 кг. морска сол

В достатъчно голяма тава се сипва сол, така че да я покрие цялата с височина около 1 см. Пилето се разрязва през гърдите, подсушава се и се слага в тавата върху солта разтворено, с кожата нагоре.

Пече се на 200 С по средата на фурната около 1 час /зависи от големината му/. Готово е, когато кожата стане златисто кафява.

След изваждане от фурната, веднага се прехвърля в друг съд, да не полепва сол по него.

На вкус е точно като пиле на грил.
Не става солено, не се притеснявайте, поема си колкото му трябва сол. Даже може да ви се наложи да досолите.

Става много сочно.
Лесно, мързеливо, вкусно.

П.С. За да е режимно, кожата се маха преди сервиране (добре е да се пече с кожата, иначе поема прекалено много сол).

Снимки Зелено човече

Снмка крикри

Advertisements