Рецепта baci

  • риба
  • зеленчуци
  • подправки

Вариш зеленчуци (целинка е задължителна) и рибка, каквато решиш (а рибената чорба е най-сладка от много видове риба), после вадиш зеленчуците и прецеждаш бульона. Изчистваш рибата и я надробяваш. Нарязваш и зеленчуците. Взимаш пасатора и се получава крем супа, коята е много вкусна, когато е прясна. Подправките са по вкуса на готвача.

Втори вариант:

  • морков
  • лук
  • целина
  • половин чушка
  • риба – няколко вида
  • сол
  • черен пипер
  • лимон

Сваряват се зеленчуците и рибата във вода. Изваждат се зеленчуците, нарязват се. Прецежда се бульона. Ако има кости, се почистват и рибата се надробява. Рибата и зеленчуците се пасират с пасатор, добавя се бульона, сол, черен пипер, лимон по желание. Вкусна е, докато е прясна.