Рецепта Даниа

  • печени чушки
  • обезмаслено свежо сирене – за трета фаза; извара – за първа и втора фаза
  • лук
  • магданоз
  • босилек
  • копър
  • 3 яйца
  • 2 с. л. обезмаслено кисело мляко
  • обезмаслена извара

Чушките се изпичат и обелват. Във всяка се слага извара/парче свежо сирене според големината на чушката и по една чаена лъжичка ситно рязан пресен лук и магданоз, овкусени с подправки според вкуса. Може да се сложи пресен босилек или копър. Чушките се нареждат плътно в тавичка с вода и леко се запичат. Заливат се със смес от 3 яйца, 2 с. л. кисело мляко и малко извара и се пекат до зачевяване.

Рецепта Пираня
Продукти:

  • 7-8 печени чушки
  • 300 гр. извара – смесена с подправки на вкус
  • 2 яйца
  • 2 с. л. царевично нишесте (надвишава дневната доза)

Чушките се пълнят с овкусената извара, овалват се в нишестето и се потапят в разбити яйца. „Пържат“ се на горещ тефлонов тиган.

снимка: Пираня

Advertisements