Превод bruxelles

Продуктите са за кексова форма, дълга около 20 см.

  • 500 гр. свежо сирене. Имайте предвид, че този продукт не е режимен за 1 и 2 фаза (ползва се извара). А и количеството е ДОСТА повече от разрешеното сирене на ден в 3 фаза (40 грама)
  • 1 с. л. нес кафе
  • 6 яйца
  • 1/2 пакетче химическа мая
  • 2 с. л. маизена
  • 9 с. л. захарин на прах
  • 1 к. л. есенция от кафе
  • 1 ванилия
  • 1 бадемова есенция
  • сол

Изцедете 500 гр. свежо сирене за минимум 3 часа на стайна температура или за една нощ (в хладилник): колкото по-изцедено, толкова по-добре.
Прави се блат с кафе, за да се заменят бишкотите: смесете 3 жълтъка с половин пакетче химическа мая, 2 с. л. Маизена, 5 с. л. захарин на прах, 1 к. л. есенция от кафе, 1 с. л. нескафе. Прибавете към тази смес 3 добре разбити белтъка на сняг и внимателно ги смесете с лъжица. Излейте сместа в тефлонова тавичка и изпечете на 160 градуса за около 20 минути.
След като изстине изпечения блат го срежете през средата, за да се получат 2 блата.
Приготвяне на крема: Разбийте на сняг 3 белтъка със щипка сол и ги сложете в хладилника. Смесете и разбийте с миксер 3 жълтъка и 4 с. л. захарин на прах, докато сместа стане бяла. Прибавете изцеденото свежо сирене, 1 с. л. бадемова есенция и 1 ванилия на прах. Разбийте с миксера, докато се получи гладка смес. Прибавете и внедрете в тази смес с помощта на лъжица разбитите вече белтъци.
В кексова форма слагате: едно парче блат, един пласт крем, блат, крем и завършвате с крем. Поръсете с какао без захар и сложете в хладилник за около 3 часа.

Снимки Теси

Рецепта Mimi_Georgieva

Блат:

  • 4 яйца
  • 3 суп. л. трици
  • 0,300 кг. обезмаслена извара
  • 1/2 коф. кис. мляко – 0,1 %
  • 1 пак. желатин“Йоткер“
  • подсладител
  • 1 ч. л. нес кафе
  • 1 ч. л. канела /може какао-натурално/

Приготвяне: Разделих 3 яйца – белтъци от жълтъци. При жълтъците сложих 1 цяло яйце и разбих с миксера леко, добавих подсладителя, триците, 2 суп. л. от изварата, 2 с. л. от кис. мляко и 1/2 пак. бакплувер. Сложих го в тортена форма, без да мажа дъното /моята е 26 см. – може и по малка/. Пече се в загрята фурна до 180 градуса за около 8-10 мин. Извадих го и докато изстине, разбих крема: Белтъците на сняг с подсладител мъничко, добавих изварата, кис. мляко и желатина /накиснат и разтворен в микровълновата за секунди/ и накрая нес кафето, разтворено в няколко капки вода и го излях в сместа.Обърках и изсипах върху блата. Сложих във фризера за 30 мин. /нямах търпение/ още 30 мин. в хладилника. Отгоре го наръсих с канела.

Снимкi Mimi_Georgieva

Рецепта Stacked

Нова версия на Дюканското тирамису:

  • 3 с. л. овесени трици
  • 2 с. л. пшенични трици
  • 2 с. л. извара Мероне
  • 1 яйце
  • 15 капки подсрадител Суитли улта
  • 1/2 бакпулвер
  • 2 с. л. кисело мляко Верея 0,1 %
  • кафе

Всичко това се разбърква добре и се пече 25 мин. в тефлонова тавичка на около 180-200 градуса във фурна.
Залива се с една чаша кафе.

Заливка:

  • 1/2 опаковка Exquisa 0,2 %
  • 1 яйце /отделя се белтъка от жълтъка/
  • 1 щипка сол
  • 15 капки подсладител Суитли ултра или степче на вкус
  • 1 ванилия
  • какао за поръсване

Жълтъкът от яйцето се разбърква с подсладителя, сиренето Exquisa и ванилията. В отделен съд се разбива белтъкyt с щипката сол. Постепенно се добавя разбитият белтък към другата смес и се бърка в една посока. След като се получи гладка смес, тя се разпределя върху изпечения блат. Поръсва се с какао и се оставя да престои в хладилника поне 3-4 часа.

Става фантастично!
Рецептата е за малка тавичка с диаметър до 20 см.
За съжаление не можах да направя снимка, защото се изяде без време. И мъжО, който няма нужда от диета и не обича особено диетични храни го „уважи“!!! И то два пъти!!!

Рецепта Mma Ramotswe

Моето тирамису – за 8  дни
Блат: стандартен дюкански кекс за 8 порции, разрязан на 2 половини
Сироп: 1ч .л.  нес кафе, разтворена в 1 ч. ч. топла вода

Крем:

  • 2 яйца
  • 250 гр режимен кварк (подквасена суроватка – може да се замени с кисело мляко, сгъстено с 2 суп. лъж. царевично нишесте)
  • 200 гр прясно режимно сирене от рода на Ескуиза
  • подсладител (равняващ се на 50гр захар)
  • аромат ром

Жълтъците се разбиват с подсладителя и аромата, добавят се сиренето и суроватката, разбиват се внимателно. Към сместа се добавят разбитите на сняг белтъци, разбърква се внимателно.

Едната половина от кекса (изстинал!!) се сиропира с половината разтворено кафе, намазва се с половината крем, отгоре  се поръсва с 1ч. л. какао, слага се втората половина блат, сиропира се с останалото кафе, намазва се останалия крем и се поръсва с 1 ч. л. какао

Сладкишът да престои поне 1ч в хладилник преди консумация

Аз лично правя само крема, защото става ужасно вкусен и да не се изкушавам да прекалявам с целия сладкиш, който все пак е за 8 дни заради триците.
!!! какаото – да се има предвид, че е нережимен продукт, тук са 2 ч.л. = 10 мл, което при 8 порции прави по 1.25 мл на порция.
Иначе кремът е перфектна протеинова бомба.

Advertisements