Рецепта Пухче

Продукти:

  • едно пиле
  • около 200-300 гр. кайма – телешка
  • около 100-200 гр. извара
  • една глава червен лук /ако го обичате, де, много хора избягват всякакъв лук/
  • подправки – черен пипер и кимон задължително, другото по ваш вкус, няма да е лошо да се сложи малко къри

Приготвяне:

Може да сложите за плънка каквото имате под ръка и желание. Иначе тази, която аз правя, е от изварата и каймата.

Пилето, което трябва да е напълно размразено, се отворя през корема и се обезкостява напълно. Доста играчка си е, но си струва. Да речем, че след около час сте се справили с обезкостяването. Сега трябва да смесите каймата с изварата и подправките, тук е моментът, в който да проработи фантазията ви. Можете да използвате друга плънка и да напълните пилето с каквото си пожелаете. След като приключите и с тази процедура и напълните пилето, го слагате да се пече на фурна, внимавайте с температурата, трябва да е умерена, за да не остане сурова плънката, а повърхността на пилето да изгори. Приготвеното пиле се реже на филийки.

Advertisements