Рецепта Тиси

Продукти:

  • 1 кофичка кисело мляко 0,1 %
  • 1 яйце
  • подсладител
  • ванилия
  • СТЕП по желание

Приготвяне:

Киселото мляко се изцежда в марлена торбичка за няколко часа. Жълтъкът се разбива с подсладител и 1 ванилия. Белтъкът се разбива на сняг /доколкото може/ с малко подсладител и се смесва с жълтъка. На малки порции се добавя и киселото мляко, като се бърка леко.
Оставя се за час в хладилника.

По желание може да се добави степче.

Внимание, яйцето е на практика сурово!!!

Рецепта margaritka71
Крем от цедено кисело мляко Дани

  • 2 кофички кисело мляко 0,1 %
  • 2 с. л. подсладител
  • 1 с. л. нес-кафе

Взимаме две кофички кисело мляко с 0,1 % масленост. Отцеждаме го на марличка за няколко часа. След като се отцеди, се добавят две супени лъжици подсладител и една супена лъжица нес кафе. Объркаваме хубаво, разсипваме в купички и охлаждаме в хладилника за 1-2 h. Bon apetit!