Рецепта Били хлапето

  • карфиол
  • яйце
  • сол

Почиства се карфиолът и се нарязва на розички. Сварява се на пара. Разбива се едно яйце и се овалва карфиолът в него. Посолява се и се пече на тефлонов тиган, като се бърка постоянно.

Рецепта feelgood

  • средна глава карфиол
  • 4 яйца
  • 1 ч. л. Маги Апетит (или просто подправки по желание)
  • 1 кисело мляко 0,1%
  • 4 с. л. екскуиза 0,2%
  • 1/2 връзка копър
  • 1/2 връзка магданоз
  • 3 с. л. фини трици
  • 1/2 ч. л. сода

Накъсваме карфиола на розички. Слагаме го в тефлонова тавичка с вода и 1 ч. л. Маги (или подправки по желание), така че хем да се пече, хем да се вари, т. е. водата да го покрива почти изцяло. Като поизври водата, де факто карфиолът е сварен и се полива със сместа от 4 яйца, 1 кисело мляко с разбита в него сода, 4 с. л. ескуиза, 3 с. л.трици (макар че ще стане и без тях, ако вече сте хапнали дневната си дажба) и нарязани на дребно копър и магданоз. Всичко това  запичаме до порозовяване.