Продукти:

  • 3 яйца
  • подсладител
  • 1 ваниловата есенция
  • 70 г. овесени трици (= 7 с. л. равни) – количеството е повече от допустимото за 1 ден!
  • 1/2 пакетче бакпулвер

Подготовка: 30 мин; Печене: 40 мин

Приготвяне:

В подходящ съд разбийте жълтъците с подсадителя и ваниловата есенция, докато стане кремообразна консистенция.
Добавате лъжица по лъжица овесените трици и бакпулвера. Разбийте белтъците на сняг и ги добавете към предишната смес.
Изсипете сместта в намаслен подходящ съд.
Печете 35 до 40 мин. на 160-180 градуса.
Отлепете сладкиша, докато е още топъл и го оставете да изстива върху решетъчна повърхност.
Може да го намажете с подходящ режимен крем.

Advertisements