Продукти:

  • миди Сен Жак (може и други, но на тези вкуса им е уникален!)
  • сварени скариди
  • миди
  • обезмаслено настъргано сирене или кашкавал за трета фаза. За първа и втора фаза – извара
  • овесени трици
  • 1/2 л. обезмаслено прясно мляко 0,1 %
  • ешалот (малки лукчета, подобни на арпаджика)
  • сол
  • черен пипер
Приготвяне:
Сварете мидите в тенджерка заедно с ешалотите.
През това време пригответе соса Бешамел (на тих огън смесете трици и мляко. Оставете да набъбне, като от време на време разбърквате. Когато сосът се посгъсти, посолете и овкусете с черен пипер).
В подходящ съд сипете един слой сос Бешамел – един слой морски дарове. Редувайте, докато свършат продуктите.
Завършете с натрошена извара/настърган кашкавал/сирене.
Печете 20 минути във фурна на 180 градуса.
Накрая включете само отгоре за 2-3 минутки.
Advertisements