Рецепта neli_iv

  • заек
  • горчица
  • червен пипер
  • сол

за соса:

  • 1 к. ч. прясно мляко
  • 2 жълтъка
  • 3 ч. л. царевично нишесте
  • сол
  • черен пипер

Заекът се натрива със сол и червен пипер и се намазва хубаво с горчица. Слага се в плик за печене и се пече час и половина в слаба до умерена (120-150 о С) фурна. След като се извади от плика, отделилият се сос се сипва в кана, добавя се прясното мляко и се долива вода до 400 мл. течност. Към загрятата смес се добавят разбитите жълтъци. След 5 минути се прибавя и нишестето, предварително размито с вода. Вари се на слаб огън 2-3 минути. Парчета от месото се поливат със сос и се поднася топло.

Снимки neli_iv

Advertisements