Рецепта neli_iv

  • заешко бутче
  • 4 ск. чесън, обелени и смачкани (не счукани)
  • кисело мляко 0,1 %
  • извара
  • кимион
  • сол
  • оцет за киснене

Крем-сос

  • 2 с. л. кисело мляко 0,1 %
  • 2 с. л. извара
  • чесън на гранули
  • червен пипер

Бутчето се обезкостява и се кисне във вода и оцет 2-3 часа. Добре изплакнатото месо се намазва обилно с паста, направена от равни части кисело мляко и извара с добавени на вкус подправки. Запечатва се във фолио и се пече на умерена до слаба (120-1500 С) фурна час и половина. Месото се накъсва на хапки, като чесънът се изхвърля и се залива със крем-соса. Поръсва се с копър преди сервиране.

Снимка neli_iv

Advertisements