Рецепта neli_iv

  • 2 бр. пилешки гърди по около 200 гр.
  • 250 гр. телешка кайма
  • 1 яйце
  • 1ч. л. горчица
  • ½ ч. л. чесън на гранули
  • черен пипер на вкус
  • 2 сварени яйца
  • 40 гр. кашкавал (за трета фаза!!!)
  • кисели краставички на око
  • моркови на око

Пилешките гърди се разрязват на две, като се запазва целостта на месото. Начукват се и се поръсват със сол. Каймата се омесва добре с яйцето, горчицата, черният пипер, чесънът и зеленчуците. Разстила се върху пилешкото и се поставят разполовените яйца (за трета фаза: заедно с кашкавала): по едно яйце (за трета фаза: и 20 гр. кашкавал) на руло. Навива се и се запечатва във фолио. Пече се 30 мин. на 220 градуса. След което се отваря и се запича за кратко.

Снимки neli_iv

Advertisements