Рецепта Боби1973 – за П дни

  • 2 яйца
  • чаша кисело мляко 0,1 %
  • 2 парчета шунка
  • 3 с. л. овесени трици
  • 150 – 200 гр. извара
  • сол
  • магданоз
  • 1 п. бакпулвер

Разбъркват се в следната последователност: яйцата, млякото, изварата, триците, шунката, подправките и накрая бакпулвера. Пече се на 200 градуса около 50 мин. – до зачервяване в тефлонова форма /за да не залепне/.

Снимка Боби1973

Рецепта Mimi_Georgieva – за П дни

  • 2 яйца
  • 4 суп. л. трици
  • 2 суп. л. кисело мляко 0,1 %
  • 1/2 пак. бакплувер
  • 3 суп. л. извара
  • шунка
  • кисели краставички /ако сте в ПЗ – повече, иначе – много малко – за вкус/
  • подправки

Всичко се разбърква добре: яйцата с триците, изварата, добавяте млякото с бакплувера, нарязаните на кубченца шунка, краставички, подправки на вкус и печем на 180 гр. около 30 минути.

Снимки: Mimi_Georgieva

Рецепта rokipagane – за П дни

Солен кекс с ролца от раци

  • 3 супени лъжици трици (аз го правя с пшеничени, за да си икономисвам овесените)
  • 2 супени лъжици кисело мляко 0,1 %
  • малко сода за хляб
  • 1 яйце
  • рулца от раци (нарязани на кръгчета)
  • извара – 2-3 супени лъжици
  • подправки, каквито вие си харесвате: аз слагам малко сол, черен пипер и чубрица

Слагам в тавичката (за да не създава проблем с изваждането, изсипвам сместта върху хартия за печене) и пека в предварително загрята фурна около 25-30 минути. То си личи, като хване коричка, с клечка за зъби проверявам дали е опечено. Става много вкусен кекс – за закуска и за обяд е достатъчно количество.

Рецепта Наирянка – за ПЗ дни

Солен кекс „Наирянка“ (в микровълнова)

  • 1-2 яйца
  • 3 с. л. овесени трици
  • 3-4 с. л. обезмаслена извара
  • 1 с. л. обезмаслено кисело мляко 0,1 %
  • 1 к. л. сода бикарбонат
  • 2-3 капки оцет
  • 2 резена пуешко филе
  • 2 резена телешко филе „Тандем“
  • 2 кисели краставички
  • 3 морковчета бейби
  • копър
  • кимион
  • кориандър
  • сол

Забърква се смес от яйцата, овесените трици, изварата, киселото мляко, оцета, содата и подправките. Към сместта се прибавят нарязаните на много ситни кубчета кисели краставички, пуешкото филе и 1-то морковче.
Сместта се пече във йена на Микровелето за 5 минути. Обръща се в поднос, намазва се с малко кисело мляко и се украсява според повода.

Снимки: Наирянка

Рецепта – френски сайт, превод: Сън – за ПЗ дни

Солен кекс с шунка и домати

Внимание, количеството трици е за повече от 1 ден!!!

  • 8 с. л. овесени трици
  • 4 с. л. пшенични трици
  • 4 с. л. обезмаслено сирене – за трета фаза. За 1 и 2 фаза – извара.
  • 4 яйца
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 1 пакетче „зарчета” шунка
  • 1 малък домат
  • сол
  • черен пипер

Разбийте белтъците на сняг. Смесете триците, изварата (за трета фаза – сиренето), жълтъците, шунката, домата и бакпулвера. Посолете и поръсете с черен пипер. Добавете внимателно белтъците. Изсипете в кексова форма и печете на 180° 30 – 40 мин.

Рецепта elikaragyozova – за П дни

  • 2 яйца
  • малко ситно нарязана шунка
  • 2 с. л. кисело мляко 0,1 %
  • извара (за трета фаза може сирене)
  • трици на око като тесто за кекс (да се прецени за колко дни е сложеното количество трици!)

Оставят се да набъбнат малко и се поставят във формички, пекат се в загрята фурна на 200 градуса, скарата най-отдолу.

Снимка elikaragyozova

“ЦИГАНСКА” БАНИЦА на ЗлаВещица

Кексчето на Фоли:

  • 1 яйце
  • 2-3 лъжици кисело мляко 0,1 %
  • 3 лъжици трици
  • 4 лъжици извара
  • бакпулвер

След като е готов кекса, се поръсва с червен пипер и парафиново олио.

Рецепта Nelly82
Кексче с вкус на пица – ПЗ

  • 1 яйце
  • 1/4 пакетче бакпулвер
  • 3 препълнени лъжици кисело мляко 0,1 %
  • 3 супени лъжици овесени трици
  • 1/ 2 малък домат
  • извара /за трета фаза можеобезмаслено сирене/
  • риган
  • черен пипер
  • сол
  • на върха на лъжичката чесън на прах

Всички продукти се смесват и се разбъркват добре. Пече се в микровълнова на средна степен.

Бъркана баница

Рецепта miss Marple

  • 5 яйца
  • 1 ч.ч. обезмаслено кисело мляко
  • 12 с. л. овесени трици (една част може да се замести с пшенични)
  • сол на вкус
  • 1 ч. л. сода бикарбонат
  • 250 г извара

Изварата се разбърква със солта. Прибавят се останалите продукти и всичко се смесва много добре. Фурната се загрява предварително до пълна готовност, с цел да не падат яйцата на дъното. Баницата се пече в незалепваща тава или върху хартия за печене. Дозата е за 4 дни, в хладилник издържа без проблем.

Снимка Мис Марпъл

Снимка Мис Марпъл