Рецепта муцка

За филийките:

  • 1 с. л. пшеничени трици
  • 2 с. л. овесени трици
  • 2 с. л. Ескуиза (фромаж бльон 0 %)
  • 1 с. л. равна набухвател (мая на доктор Йоткер)
  • 1 яйце
  • 1 с. л. подсладител

Триците се смилат с кафемелачка, ако не са достатъчно фини. Слагат се в купичка и се смесват с останалите съставки.
Пече се в малък съд, за да могат да се оформят „филийки“ с около 1 см. дебелина (сместта се надува при печене).
Аз пекох във фурна и става доста бързо. Може и в MW (микровълнова).
Оставяте да изстине и нарязвате на „филийки“.

за панировката:

  • 1 яйце
  • малко прясно мляко обезмаслено 0,1 %
  • ванилия
  • канела
  • индийско орехче
  • подсладител при желание

Сместта се разбива добре. В нея се топят „филийките“ и след като поемат, се обръщат.
Те са шуплести и доста си поемат.

Загрява се тефлонов тиган и се подмазва с капка олио, разнесено със салфетка.
Поставят се „филийките“ и ако има още от сместта за паниране, внимателно се излива върху тях.
Пече се минута и се обръща. Пак се пече около минута.

Вкусът им е невероятен!
Ако яйцата ви се виждат много, използвайте за „филийките“ само белтъка. Ако не сте слагали подсладител и обичате сладко, поръсете ги сега.

Снимка муцка

Рецепта Боби1973

В купичка за МВ разбърквам:

  • 3 с.л.трици(2с.л. според фазата)
  • 1 яйце
  • 3 с.л. пр. мл(или 2с.л. според триците)
  • бакпулвер

Разбърквам хубаво и слагам в МВ за 4 мин(или за 3 ако е с 2 л. трици).Получава се много сухо хлебче.
Разрязвам на филийки и панирам в тефлонов тиган с 1 яйце и малко пр. мл.

Снимки Боби1973