Рецепта koleva_na

Необходими продукти за 6 порции:

  • 200 гр. кромид лук
  • 400 гр. червени чушки
  • 400 гр. тиквички
  • 500 гр. патладжани
  • 350 гр. домати
  • 1 глава чесън
  • пресен босилек
  • пипер от мелничка

Начин на приготвяне:

Обелете лука, като премахнете най-горния слой и го нарежете на полумесеци. Измийте патладжаните и тиквичките и ги нарежете на едри кубчета.
Доматите измийте на течаща вода и заедно с чушките накълцайте на големи груби парчета. Чесъна обелете, след което махнете зелената сърцевина. Сложете в голям тиган лука и чесъна и ги запържете без олио.
Бъркайте около 5 минути, като периодично поръсвате с пипер. След като станат златисти, ги махнете от тигана и направете същата процедура с чушките, после тиквичките и накрая патладжаните. Сложете всичките зеленчуци в тигана, сложете доматите и прибавете накълцаният босилек.

Тъй като ястието е от южна Франция, най-добре го поднесете с хубаво червено вино /на сътрапезника например, а за нас – водичка  или Кока Кола лайт Embarassed/.

***

снимки: Орелия – гарнитурата е за трета фаза – гала вечеря 🙂

Ами… Много  Sick изглежда, а и снимките са все с маслина и моцарела Tired.. Направо третофазно, галавечерно.. Smile /На вкус е страхотно, де./ Ей го

Advertisements