Рецепта Nelly82

  • 1 кокошка
  • смляна люта червена чушка или лют червен пипер
  • 2 ситно нарязани глави чесън
  • 1 ч. л. смлян джинджифил
  • 2 супени лъжици суха целина
  • настърганата кора на два лимона
  • черен пипер
  • сол

Пригответе си две парчета алуминиево фолио с размери около 80 на 40 см. Поръсете ги със смляна люта червена чушка или лют червен пипер, 2 ситно нарязани глави чесън, 1ч. л. смлян джинджифил, 2 супени лъжици суха целина и настърганата кора на два лимона. Почистената кокошка се натрива с лимонов сок и след това с черен пипер и сол. Опакова се във фолиото така, че да няма никакви дупчици. Пече се на умерена фурна в тавичка около 2 часа, като в края се развива фолиото, за да се препече кокошката. В образувалия се сос от печенето се добавя лимонов сок и се залива месото преди поднасяне.

Кожата не е режимна!

Advertisements