При спазването на режима е нормално да има и периоди на задържане на теглото: от няколко дни до няколко седмици. Причина може да е наближаващият МЦ, консумация на по-солени храни или просто реакция на организма (в общия случай се засилва с наближаването на целта).

Придържайте се към режима: ако сте обезкуражени, се мерете със сантиметър – често обиколките изпреварват килограмите. В сайта си Дюкан препоръчва при задържане да се увеличи ходенето пеш с 20 мин. и да се намалят млечните храни – от максимално допустимия прием на около 1 кг. млечни на около 400 гр., като киелото мляко е последно за изключване.

Често свалянето с Дюкан е скокообразно. Имайте търпение – ще дойде утро, в което изведнъж ще изчезне цяло кило, че и повече. Бъдете сигурни, че докато задържате, инвестирате в трайността на сваленото. Не е пропиляно и загубено време.

крикри

По повод на темповете за отслабване – за къде бързате, момичета? Не сме ги качили тез кила за един месец, че да ги сваляме за толкова. Да не говорим колко по-лесно се качват, отколкото свалят пустите му килограми. Най-здравословното отслабване е по 3, максимум 4 кг. месечно. В ударния режим може и повече, но не е редно така да продължи и във 2 фаза. По-тежките дами може и по повече да свалят, но и при тях идва момент на задържане. Всичко е строго индивидуално, не се сравнявайте с никого. Един сваля в П, друг – в ПЗ, трети – винаги. Някои свалят редовно по 100-200 гр., други задържат по 10 дни и хоп – изведнъж кило надолу. Трябва да се въоръжите с търпение, резултатите могат да се забавят, но винаги ги има. Не съм чула за човек, който да не е успял с Дюкан. Така че, стискам палци и успех на всички! bouquet

***

И понеже доста момичета са недоволни от темповете си на отслабване, да припомня, че за здравословно се смята отслабване от максимум 3-4 кг месечно. Peace Нали целта ни не е да свалим едни килограми, за да качим после още толкова? Режимът е дългосрочен, в началото се сваля по-бързо, после темповете намаляват. Дюкан счита за задържане, ако за НАД 10 ДНИ няма свален килограм. Peace Против намаляването на киселото мляко съм, все пак няма да ръфаме само мръвки. Е, да не е над кило на ден, въпреки че някои лятото сваляха и с доста повече млечни, просто тогава не знаехме за ограничението.

Advertisements