Рецепта Сноучева

  • лук
  • чушка
  • домат
  • няколко гъбки
  • извара
  • яйце
  • (по желание пилешко месо)

В глинено гювече се слага лука, нарязан на кръгчета, чушка на кръгчета, домат на колелца, гъбките, изварата. Яйцето се чуква отгоре. Слага се капака и се запича във фурната.

По желание може да се добави и сварено пилешко месо – добре е да се направи така, за да има достатъчно протеин.

Рецепта elikaragyozova

  • извара (за трета фаза може 40 гр. сирене Маджаров лайт)
  • една печена чушка
  • една глава, лук нарязана на ситно
  • шунка пуешка или пилешка, нарязана на ситно
  • доматен сок
  • чесън
  • магданоз
  • черен пипер

Всичко това се слага в гювечето и се пече. Когато е готово, се чуква

  • едно яйце

отгоре и се запича още малко.

Рецепта *Бубето*
Гювечета с тиквички и пиле

  • замразени тиквички
  • кромид
  • моркови
  • чесън
  • сварено пилешко месо
  • извара (за трета фаза може сирене)
  • печена чушка
  • яйца
  • подправки по желание

Задуших замразени тиквички, кромид, морковчета и чесън, сложих сварено пилешко месце, разпределих в гювечета. Отгоре – извара (за трета фаза може парче свежо сирене) и по една печена червена чушка. А, да, яйчице чукнах на всяко гювече. Стана мнооого вкусно.

Подправки по желание може да се сложат.

Рецепта pettesa

(публикувана като коментар на този сайт)
Продукти:

  • 2 филийки кромид лук
  • 2 малки печени чушки
  • 1 домат
  • 1/2 скилидка чесън
  • 2 резенчета на дълго пилешко бяло месо
  • 1 с. л. гъби от буркан
  • 3 с. л. извара
  • 1 яйце
  • магданоз
  • чубрица
  • босилек
  • диетична сол

Филийките лук се запичат от двете страни на грил или тефлонов тиган, пилешкото – също. Печеният лук се наситнява заедно с чушките, месото и гъбите, посоляват се и се слагат в гювечето. Доматът се почиства от люспата и се пасира заедно с чесъна и босилека, посолява се на вкус и се залива в гювечето. Най-отгоре се поръсва изварата и се наръсва с чубрица. Пече се за 20 мин. в микровълновата фурна на „комби-грил“ на макс. След това се изважда, чуква се едно яйце и се връща обратно в МВ за 3-4 мин. Поръсва се с чубрица и магданоз. МНООООГО Е ВКУСНО.


снимка: pettesa

Advertisements