Рецепта dorchester

  • 1 кг. пилешки сърца
  • 1 ч. ч. вода
  • малко сол
  • малко лук, нарязан на ситно
  • черен пипер
  • черен пипер
  • магданоз

След като се размразят и измият добре, сърцата се изсипват в тава. За един кг. сърца се добавя една ч. ч. вода, мъничко сол, символично количество лук на ситно, черен пипер на вкус (задължителен), червен пипер по желание. Около 40 мин. се пекат на бавен огън. Ако не обичате запечено месо, може да се покрият с фолио. Когато са готови, сервират се горещи, а на всяка порция се настъргва – само за трета фаза!!! – мъничко обезмаслен кашкавал (внимателската с количеството – само за фасон е), той се разтопява леко от топлината на сърчицата. Най-отгоре се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.