Рецепта mmg

  • тиквички, нарязани на шайби (аз взех замразен пакет)
  • печен патладжан
  • телешко смляно месо
  • 1 морков
  • 2-3 с. л. консервирани домати (може и пресни)
  • 1 глава лук
  • 2-3 стръка пресен лук
  • червен пипер
  • черен пипер
  • копър

За заливката:

  • 2 яйца
  • кисело мляко 0,1 %
  • 1 щипка сода бикарбонат (за по-бухнала заливка)

В тефлонов тиган се задушават посолените лук и морков. Прибавя се каймата, когато е готова, се добавят червеният и черният пипер, а след тях и доматите. В тефлонова тавичка се подреждат предварително осолени тиквичките и се поръсват с копър. Отгоре се реди печеният патладжан, а след това – задушената смес. Залива се малко водичка и се пече. Когато е готова, се залива с яйцата и кис. мляко.

Advertisements