Рецепта lenny_pld

  • 4 малки (или 2 големи) патладжана
  • 1 глава кромид лук (ситно нарязан) или 1 вр. пресен
  • 300 гр. телешка кайма
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз (ситно нарязан)

Патладжаните се разрязват на две, с помощта на лъжичка се изважда вътрешността, посоляват се и се оставят за половин час, след което се отцеждат. Лукът се задушава с нарязаната на дребно вътрешност на патладжана в тефлонов тиган, добавя се каймата, като се запържи се посолява и се добавят черния и червения пипер и магданоза. С тази смес се напълват патладжаните * /** и се пекат в тава с малко водичка на дъното – около час на 200 градуса.

Вариант ІІ – за ІІІ фаза – Преди готовност се изваждат, поръсват се с настъргано сирене „Лайт“ на „Маджаров“/настърган кашкавал и се допичат.

Вариант ІІІ – Преди готовност се изваждат и се заливат със сместта от 1 яйце + 1/2 кофичка кисело мляко 0,1 % + 1 с. л. царевично нишесте натурал и се допичат.

Вариант ІV – Изпечените патладжани се поднасят със заливка от кисело мляко 0,1 % + копър + чесън

Вариант V – * След като се напълнят патладжаните, на дъното на тавата се поставят нарязани на кубчета обелени домати /1/2 буркан консервирани/ и се пекат заедно – около час на 200 градуса.

Вариант VІ – ** След като се напълнят патладжаните, отгоре им се поставят кръгчета домати и се пекат в тава с малко водичка на дъното – около час на 200 градуса.

ДА ВИ Е СЛАДКО!

Advertisements