Рецепта – френски сайт, превод: Сън

  • 200 г. телешка кайма
  • 1 яйце
  • ½ глава лук
  • ½ скилидка чесън
  • накълцан на ситно магданоз
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер
  • 1 с. л. горчица
  • ¼ чаша бяло вино (по принцип алкохолът не е режимен, но в малки количества е допустим при готвене, стига да се готви без капак, за да се изпари)
  • сладък червен пипер
  • 30 г. настъргано обезмаслено сирене (по-добре извара)

Обелете лука и чесъна и ги накълцайте на ситно.
Омесете каймата с яйцето и добавете чесъна и лука.
Месете няколко минути, след което добавете магданоза и мащерката.
Посолете и поръсете с черен пипер.
Оформете 2 бифтека от тази смес.
Запържете на силен огън в предварително много леко намаслен тиган.
Намажете бифтеците от едната страна с горчица и ги поръсете с настърганото сирене (изварата).
Добавете ½ чаша вода и виното.
Покрийте и оставете да се вари 10 мин. на среден огън.
Преди сервирането, поръсете с червен пипер.

Advertisements