Рецепта – френски сайт, превод: Сън

  • 500 г. телешка кайма
  • 1 чаша вода
  • лимонов сок
  • 3 с. л. соев сос (ако може без него)
  • 2 с. л. оцет
  • ½ кубче обезмаслен телешки бульон – по-добре да се пoлзва домашен бульон…
  • 3 – 4 с. л. подсладител
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка черен пипер
  • 2 скилидки чесън
  • 2 малки глави бял лук
  • малко маизена (или трици)

Оформете малки кюфтенца от каймата и ги запържете до златисто в тиган – уок.
Извадете кюфтенцата и налейте водата в уока и добавете малко лимонов сок. Добавете всички останали съставки, с изключение на маизената.
Разбъркайте добре и върнете кюфтенцата в тигана.
Добавете достатъчно вода, за да плувнат кюфтенцата в сос, но без да се потапят.
Варете не среден огън, докато кюфтенцата се сварят добре.
Добавете 1 с. л. маизена, разтворена във вода, за да сгъстите соса според предпочитанията си.

Advertisements