Рецепта – френски сайт, превод: Сън

  • 500 г. филе от някаква риба
  • 1 кутия връхчета аспержи
  • скариди
  • 4 с. л. обезмаслено сирене
  • 4 белтъка
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер

Разбийте сиренето с белтъците.
В малка тавичка за огретен сложете няколко аспержи и рибното филе.
Залейте със сместа.
Добавете скариди и аспержи.
Печете 30 мин. на 180°.

Рецепта Mma Ramotswe адаптирана от http://www.menyse.com//action/recipe?recipeid=12159
В случая е със сьомга, но става и с хек, като разбира се вкусът е доста различен, но все е вкусно

  • 500 гр. пушена сьомга
  • 3 яйца
  • (тук има и 2 с. л. масло, но ние го пропускаме, за да е режимна рецептата)
  • нискомаслено пр. мляко 300 мл.
  • 3 с. л. брашно – за да е режимно ние ще използваме царевично нишесте
  • настъргано мушкатово орехче
  • сол
  • черен пипер

1. Фурната се включва на 200 град. Рибата се нарязва на малки парчета. Жълтъците се разделят от белтъците, белтъците се разбиват на сняг.
2. В тенджерка се изсипва млякото, разбито с нишестето, оставя се да заври при непрекъснато бъркане и после да къкри 5мин. Посолете, но малко или хич (пушената риба е солена), добавете подправките
Оставете да изстине леко.
3. Леко разбийте жултъците в сместта и добавете внимателно белтъчния сняг и рибата. Изсипете в подходяща форма и печете около 40 мин във фурната.

За ПЗ: 4. Сервирайте със зелена салата

Реклами