Рецепта Neli VB
/това е моя модификация на оригиналната рецепта, на която се сменя само основата от хляб със солен тричав кекс/
Продукти за тавичка 20/30 см.:

  • 1/2 кг. кайма /в зависимост от етапа, в който сте, но не пилешка, напр. телешка/
    печен белен пипер: 10-15 пипера
  • твърдо сварени яйца 3 броя
  • солен тричав кекс, който предварително сте изпекли
  • подправки
  • само за трета фаза: кашкавал

Приготовление:

Разбърквате каймата само с подправки и вода, да стане като гъста каша. Половината от каймата разпределяте върху соления кекс /който играе ролята на филии хляб/ и върху нея нареждате 1 пласт печен белен пипер, върху него яйцата, нарязани на тънки шайби с машинка, пак пласт пипер /ако нямате много, може и да не го слагате/ и накрая пак пласт кайма. Запичате във фурната около 30-40 минути.

Става много хубаво и доста засища /както в оригиналния вариант, така и в дюканския/.

Ако сте минали в трета фаза може след като се изпече, да поръсите с кашкавал и да върнете в изключената фурна, докато се поразтопи.