Рецепта foli

Продукти:

  • 300 гр. пилешко месо
  • 2 с. лъжици кисело мляко
  • 100 гр. извара
  • 2 бр. яйца /едното за каймата, другото за панировка/
  • 1 ч. л. овесени трици – приспаднете от дозата за деня!
  • щипка чер пипер
  • щипка кимион
  • магданоз /по желание/

Всички продукти се слагат в блендер и се разбъркват.
От получената кайма се правят кюфтета, които се овалват в разбитото яйце и се пекат на тефлонов тиган.
Добър апетит!

Рецепта baci

  • пилешко филе
  • подправки
  • яйце
  • трици

Пилешкото филе се нарязва на ситно и после се кълца (всичко това се прави с хубав остър нож, като на Звездев). После тази смес се овкусява (по дюкански) с черен пипер или каквото ви дойде, като вдъхновение и към сместа се добавя яйце. За сгъстяване на сместа слагаме малко овесени трици. Оформят се кюфтенцата и се пекат в тиган.

Рецепта hristina_k

  • пилешки гърди – 2 бр.
  • яйце – 1 бр.
  • счукан чесън
  • копър
  • извара
  • кимион
  • сол
  • трици

Гърдичките ги сложих в Шейкър-кана. Прибавих счукан чесън, копър, извара и едно яйце, черен пипер, кимион и малко сол. Разбих ги добре. Добавих малко трици и ги направих в тефлонов тиган. Станаха мозък.

Снимка hristina_k

Advertisements