Рецепта Mamica

Продукти:

  • 1/2 чинийка пилешко бон филе (чиния, в които ги продават)
  • 1 чинийка воденички
  • 3-4 яйца

Зеленчуци:

  • 1 лук
  • 1 морков
  • 1 чушка
  • 1 връзка магданоз
  • чубрица
  • черен пипер
  • сухо чили от паклетче 1/2 ч. л. (аз ям много люто)

За сервиране:

  • кисело мляко

Приготовление:

Слагам зеленчуците в една марля и в тенджерата под налягане с вода да се сварят, но БЕЗ ЛУКА.
След около 15 мин. отварям тенджерата и махам зеленчуците (изхвърлям ги) и слагам месата.
В същото време режа лука на дебели шайби/кръгчета и го препичам от двете страни на котлона. Трябва да се карамелизира и да почернее. Слагам го в тенжерата при месото. Прибавям и подправките за поръзване. Затварям и варя 40 мин.

Махам супата от котлона!!!
Отварям тенджерата и сипвам предварително разбитите айца с малко вода. Сипвам ги през цедка в/у врялата супа, да стане на конци. Не се разбърква, а се слага обратно на котлона със захлупен капак. Когато заври – тогава се разбърква.

Сервира се с кисело мляко.
Супата е божествена! Препечения лук дава невероятен мирис. Препоръчвам!

Препоръки:
Ако котлонът ви е керамичен, сложете фолио и на него печете лука, за да не увредите стъклото.

Ако искате, можете отделно да сварите зеленчука на съседен котлон и месо и зленчуци да врат отделно и после да ги смесите.

Тази рецепта е за П режим, но ако сте на ПЗ, не е нужно да изхвърляте зеленчуците,

Advertisements