Рецепта Боби1973

Водена от неутолимият глад за сладко в неограничено количество и изчитайки всички рецепти за торти, днес направих идеалната за мен модификация – без трици, с малко яйца и без прясно мляко:

Продукти:

  • 1/4 кг. обезмаслена извара
  • 1 кисело кис мляко 0,1 %
  • 4 яйца
  • подсладител
  • 1 бакпулвер
  • степ череша /заради киселия вкус/
  • ванилия
  • 1 пакетче желатин

Отделям 3 жълтъка и прибавям и цялото яйце към изварата. Слагам ванилия, подсладител, малко кисело мляко и бакпулвера и разбивам до получаването на крем /на бътлъра напр./. Сместта се пече на 200 градуса в средата на фурната до леко зачервяване по краищата. Това е блатът.
Трите белтъка разбивам с малко подсладител на сняг. Разтварям желатина, изсипвам в киселото мляко със степче и прибавям към белтъците. Това е кремът.
Тортата остава в хладилника, докато стегне.
Рецептата може да бъде променяна в съотношението на продуктите – ако блатът ви се вижда много, увеличете млякото и желатина или намалете изварата. Исках да споделя принципа. Сложих парче от тортата във фризера и се получи идеална сладоледена торта!

Снимка: Боби1973

Снимка - Крикри