Рецепта elikaragyozova

  • 1 стрък праз лук (бялата част)
  • 1/4 зелка (ситно нарязана)
  • 3 яйца
  • 2 с. л. овесени трици
  • 1/2 чаша прясно мляко
  • чушка
  • домат
  • сол
  • млян черен пипер
  • индийско орехче

Празът се нарязва на колелца и се задушава с малко водичка за 1 – 2 минути, добавя се зелето и се задушават още 2 – 3 минути. Пресипва се в купа, добавят се разбитите с млякото яйца, триците, подправките и се разбърква. Сместа се пресипва в керамичен съд, отгоре се нареждатфилийките домат и нарязаната на лентички чушка. Пече се на около 180 – 190 градуса 30 минути.

Не забравяйте да сервирате и месо 🙂

Advertisements