Рецепта: Пупа

  • 600 гр. замразен зелен фасул
  • 4 яйца
  • 1/2 кофичка кисело мляко
  • 2 – 3 домата, нарязани на ситно
  • 2 глави лук
  • 5 – 6 скилидки чесън
  • 150 мл. бульон телешки или зеленчуков (домашен)
  • 1/2 ч. л. сол
  • 1/2 връзка магданоз

Зеленият фасул се поставя в тенджера. Налива се малко вода и се посолява. Вари се до пълно омекване на фасула, след което той се изважда, отцежда се, нарязва се на парчета и се поставя в тавичка. Нарязаният на ситно лук се задушава с филетирания чесън в малко вода и след около 2 минути се добавят доматите. Слагат се и около 150 мл. бульон. Сместа ври на бавен огън около 15 минути. Прибавя се сосът към фасула в тавичката, залива се с разбитите с киселото мляко яйца, всичко се разбърква и се слага във фурната. Пече се до запичане на яйцата. Ястието може да се консумира топло или студено, като в чиниите се поръсва с нарязания на ситно магданоз.

Рецепта aynur

Продукти:

  • 1 кг. зелен фасул
  • 2 яйца
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • 200 грама извара
  • сол

Приготовление:

Свареният зелен фасул разстелете в тавичка. Залейте го с разбитите в прясното мляко 2 яйца, сол, поръсете с изварата и запечете. Поднесете с кисело мляко.