Рецепта didizhivko
- 800 гр. пилешко обезкостено и сварено месо
- 300-400 гр. пр. мляко нискомаслено 0,1 %
- 2 яйца
- сол на вкус
- кашкавал за поръсване – за 3 фаза
Смесваме в блендер пилето, млякото, ЖЪЛТЪКА на яцата. Става смляна хомогенна смес.
Добавяме сол малко или на вкус. И разбиваме белтъка на сняг, ако можем- аз не успях – и го добавих само добре миксиран. Смесваме ги в тава за печене. Печем на 200 градуса около 30 мин. Когато вземе да се запича, е готово – вадим (за 3 фаза: добавяме настъргания кашкавал и пак запичаме леко).
Изстива малко и хапваш. Много е сочно и леко, и вкусно- разкошно е .
Мъжът ми го направи за 1 път и аз след него, че не бях по суфлетата.
Аз го направих с почти двойна доза и стана пак.
За ПЗ: Поднасяте със зелена салата.
снимки: didizhivko
Вашият коментар