Рецепта pavlina_lp

  • 0,5 кг. пилешко филе
  • кимион
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • девисил
  • карамфил
  • къри
  • (или др. подправки, които ви харесват за пилешкото месо)

Сос:

  • 1/2 кофичка обезмаслено кис. мляко 0,1 %
  • чесън (може и сух)
  • 2-3 стръка копър
  • черен пипер
  • сол

Пилешкото филе се нарязва по далжина, за да не са много дебели парчетата. Слага се в тенджера и се налива вода, докато го покрие поне с един пръст. Месото се изважда и се слагат вав водата всички подправки. Водата се слага да заври. Когато заври, месото се пуска, дърпа се тенджерката от котлона и се захлупва плътно с капак. 20 минути не се отваря, след това време е готово за консумация. Сервира с млечния сос.

Advertisements