Рецепта Mimi_Georgieva
Продукти:

  • 500 гр. пилешко филе
  • 1 тарелка печурки
  • 2 тиквички
  • 2 големи глави лук
  • 2-3 моркова
  • 7-8 рулца от раци
  • 150 гр. пушено пилешко или пуешко месо
  • подправка за китайска кухня /аз ползвам на „Меркурий“/

Приготвяне:

Нарязвам месцето на ленти и с малко водичка го слагам в тиган /незалепващ/. Бъркам и когато месото смени цвета си малко, добавям постепенно гъбите, лука, тиквичките, морковите и подправките. Задушавам всичко за около 20-30мин. Добавям нарязаните рулца на едро, пушеното месце на ленти нарязано и подправкта, която се разтваря в малко водичка. 2 мин. още  и свалям от котлона.

Снимки: Mimi_Georgieva

РецептаNeli4ka

  • 4-5 пилешки пържоли от бутчета
  • готови замразени китайски зеленчуци
  • подправки на вкус

Пържолките за нарязват на малки хапки и се „запържват“ в тефлонов тиган (без мазнина, разбира се). След това се добавят зеленчуците и подправките. За  10 мин. ястието е готово.
Месцето си пуска мазнинка. Могат да се добавят соев сос и горчица.

За трета фаза могат да се добавят соеви кълнове.

  • снимка Neli4ka
  • снимка Neli4ka
  • снимка Neli4ka
  •  

    Advertisements