Рецепта: Орелия

  • 1/2 пакет замразен карфиол
  • 1/2 пакет замразени броколи
  • 1/2 глава лук
  • сол
  • подправки
  • телешка кайма
  • 1 жълтък
  • 2 с. л. кисело мляко 0,1 %
  • черен пипер

По половин пакет замразен карфиол и броколи /ползвах Бондуел/ и половин глава лук се сваряват в 1 л. вода.

Добавят се сол, една шепа сухи подправки /аз взех готова смеска, абсолютно натурална и без добавки, сол, Е-та и т. н., за съжаление съм изхвърлила опаковката/.
Пасира се. Във врящата супа се пускат парченца телешка кайма. Ври на тих огън 10-12 минути. Застройва се с жълтък и 2 с. л. кисело мляко.
Поръсва се черен пипер.
Подправките са по-избор, важното е да са повече!
Снимка няма, защото бледозелена каша с плуващи таралежести парчета месо в нея не е особено естетична гледка. Но е вкусно.

Advertisements