krikri 04 януари 2008

Хайде пак да публикувам нещо, което по-„старите“ момичета вече знаят наизуст  35 но си позволявам да го напиша пак заради многото новички, които „нападнаха“ темата.

Основни причини за провал на режима:
1. Прегрешение със сладичко (вдига се нивото на инсулина и оттам – неистов глад за още сладко). Ако ще се прегрешава, по-добре с нещо мазно (Асса)
2. Нередовно хранене – голям интервал между храненията, който стресира организма и го кара да мине на режим за натрупване на запаси. Тук бих добавила, че в началото е добре дори да се „предодвратява“ глада, за да не се изкушим от нещо нережимно или да се натъпчем.
3. Непиене на вода – оттам неизхвърляне на отпадъчните вещества, натрупването им в организма и бъбреците води до проблеми.
4. Консумиране на много сол и алкохол. Най-добре да се яде диетична сол, така храната има вкус и не се задържа вода. Солта изостря освен това апетита.  Солта и алкохолът забавят преминаването на изпитата вода. (Алкохолът също така спира разграждането на мазнините.)

5. Нереалистично тегло, избрано като цел. Теоретичното тегло, смятано по формули, се отнася до статистически индивиди, които не съществуват. затова е правилно да си поставим за цел теглото, което можем да запазим.
6. Хранене със сухоежбина и полуфабрикати. Полуфабрикатите съдържат много консерванти, нишестета и други гадости, забавят процеса на отслабване и по този начин ни демотивират. Сухоежбината писва, да не говорим, че води до запек. Peace Яжте готвено, планирайте си покупките, за да не оставате с празен хладилник. Peace

Най-малкото отклонение от разрешените храни, най-малкото прекрачване на границата, колкото и незначително да ви се струва,  действа като игла, пробождаща балон.