Рецепта: Деата

  • 5 яйца
  • 1/2 кг. извара
  • 1 глава лук
  • 1/2 буркан домати (режимни)
  • черен пипер
  • червен пипер
  • копър
  • сол
  • чушки за пълнене

Пълнят се чушките с разбърканата смес. Нареждат се чушките в тавичка, заливат се с малко вода и се пекат до готовност.

Рецепта Бърди

Продукти:

  • 1 извара
  • 1 яйце
  • 6-7 големи чушки

Приготовление:
Изварата се разбърква с яйцето. Чушките се изтърбушват и се пълнят със сместа. Редят се в тавичка, в която се сипва малко вода. Пекат се покрити с фолио на 200 градуса. Аз лично ги оставям без фолио и когато горната коричка покафенее, вадя тавата и обръщам чушките и ги слагам да се опекат и от другата страна. Така след това люспата им се бели много лесно, ако също като мен не обичате люспи.

Снимки и подробности тук

Advertisements