Сън

цитирам частта от книгата за редуването на П и ПЗ дните във 2-ра фаза. Ето заповядайте:

Ритъм на редуването.
След силния начален тласък, даден ви от режима на чистите белтъчини, отговорността за постигането на желаното тегло се пада върху смесения режим, който ще се заеме със същинското отслабване.
Ритмичното въвеждане на зеленчуците силно намалява ефекта на чистите белтъчини и придава на този втори режим синкопиран вид както в организацията на храненето, така и в постигането на резултатите. И наистина, през идващите седмици теглото ще намалява, когато се консумират чисти белтъчини, на които организмът не може да се противопостави, а щом се появят зеленчуците, тялото ще си възвръща контрола над положението и ще се съпротивлява колкото може. В резултат ще наблюдавате ускорение, прекъсвано от паузи, поредица от завоевания, последвана от почивка, като всичко това все пак ще ви води към целта.
Какъв ритъм трябва да има редуването?
*Най-ефикасният и който най-добре съответства на психологическия профил на дебелия човек, е ритъмът 5/5 – пет дни режим на чисти протеини, пет дни смесен режим на протеини и зеленчуци. Не е много лесно да се приложи, но решилият да действа дебел човек най-парадоксално обича трудностите, стига да го водят в желаната посока. Истината е, че този титъм дава най-добри резултати.
*Друго решение е ритъмът 1/1 – един ден чисти протеини, един ден протеини плюс зеленчуци. Това редуване е най-подходящо за наднормено тегло, ненадвишаващо 10 кг или за хора, неспособни на по-продължителни усилия. То може да се приложи и след период на ритъм 5/5 за почивка.
*Има и трето решение за неголямо наднормено тегло – ритъмът 2/7 – 2 дни чисти протеини, 7 дни протеини, съчетани със зеленчуци.
* Вариант на 2/7 е 2/0, тоест 2 дни чисти протеини седмично и 5 дни нормално хранене, но без прекаляване. Този режим и този ритъм подхождат най-добре на жени с целулит, които са слаби в горната част на тялото – бюст, лице и са много закръглени в ханша и бедрата. Ритъмът 2/0 позволява, особено ако е съчетан с локални манипулации (мезотерапия), да се получат най-добри локални резултати, като се щади горната част на тялото.“

Advertisements