Внимание! какаото е нережимно за 1 и 2 фаза. Да не се ползва често!

  • 1/2 литър прясно мляко 0,1 % – внимание, това е доза за 2 дни!
  • 3 лъжици трици (овесени, пшенични)
  • 2 желатина
  • 1 супена лъжица натурално какао
  • подсладител (6 хапченца)

Приготвяне:

Млякото завира, добавят се подсладителят, желатинът, триците и какаото. Изсипва се в купички и се изчаква да се стегне.

Рецепта -Fiona-

  • обезмаслено прясно мляко 0,1 %
  • вода
  • какао
  • течен подсладител
  • царевично нишесте

Първо – ще ме простите, че не давам мерки и теглилки, но открай време готвя на око и усет.
Към млякото се добавя вода, за да стане количеството по-голямо, а и да не страдам много от гузна съвест, че съм изяла повече от 1-2 чаши крем. Всички съставки се изсипват в тенджерка и се варят, докато сместа се посгъсти.
Кремчето се насипва в чаши и се оставя в хладилника да стегне.
Знаете, че царевичното нишесте, като престои в хладилник, се превръща в желе. Това е и тайната на сгъстяването на крема. Ако се яде още топъл, ще е много течен.

Рецепта: Дорчестър

  • 2 яйца
  • 250 мл. прясно мляко 0,1 %
  • 1 прах ванилия
  • 5 табл. подсладител
  • 1 ч. л. какао на прах

Предварително се затопля млякото и се разтварят подсладителя, какаото и ванилията. След това се чукват яйцата и се разбърква много добре. Тази хомогенна смес се слага на слаб огън (на котлона) и се разбърква непрекъснато и интензивно докато се сгъсти.

Бележка от Крикри: Какаото не е много режимно.