Рецепта: Сън

  • 1/2 кг телешка кайма – по възможност смелена пред вас или домашно смелена
  • 1 яйце
  • 1 патладжан
  • 1 глава лук
  • 2 с. л. пшенични трици
  • магданоз
  • 1 ч. л. риган
  • 1/2 ч. л. кимион
  • сол и черен пипер на вкус

Патладжанът се обелва, нарязва се на филийки, осолява се и се оставя да се изцеди от горчивия сок. Сварява се за 3-4 минути, след което се нарязва на много дребни кубчета.
Към готовата телешка кайма се прибавят яйцето, настърганият лук, триците, накълцаните патладжани, магданоз, риган, кимион, солта и черният пипер. Размесва се добре, след което се оформят кюфтенца. Пекат се на 250 градуса.

Advertisements